fbpx
InnovatieNieuwsVliegtuigen

Boeing vraagt patent aan voor vliegtuig dat vrachtcontainers vervoert

Boeing heeft een patent aangevraagd voor een vliegtuig die vrachtcontainers kan vervoeren.

Bulkgoederen worden nu per schip vervoerd, maar Boeing vindt dat deze vrachtschepen te traag zijn. Sommigen doen er meer dan 15 dagen over om de lading vanuit China naar de Verenigde Staten te vervoeren.

De containers worden in een rij op de landingsbaan geplaatst, het vliegtuig rijdt eroverheen en zakt naar beneden om de vracht in te laden. Het landingsgestel staat ver genoeg uit elkaar om dit mogelijk te maken. Daarna gaat het vliegtuig weer omhoog en is klaar voor vertrek.

Boeing vraagt veel patenten aan, maar de vraag is of die allemaal haalbaar zijn. Net als Airbus claimt de bouwer veel patenten om de concurrentie voor te zijn. Ook bij deze patentaanvraag is nog niet bekend of het concept ooit echt zal worden ontwikkeld. Op onderstaande video van het Chinese Youku wordt het patent geïllustreerd.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Michael Stoelinga

Redacteur. Michael heeft een bachelor in de journalistiek en is na zijn studie bij Up blijven 'hangen'. In zijn vrije tijd sport hij graag en hij houdt van reizen. Met name heeft hij een voorliefde voor Noord-Europese landen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button