fbpx
NL NieuwsOnderwerpen

Veel luchtvaart op open dagen Deltion College Zwolle

Verschillende luchtvaartopleidingen presenteren zich vandaag en morgen op de open dagen van het Deltion College in Zwolle. Er worden duizenden middelbare scholieren verwacht, die tijdens de open dagen een kijkje kunnen nemen bij hun mogelijke vervolgopleiding. Deltion is een Regionaal Opleidings Centrum met een breed pakket aan opleidingsmogelijkheden, bijvoorbeeld op het gebied zorg en welzijn, transport en logistiek, horeca, reizen en dienstverlening.

Vliegtuigonderhoud
Het Deltion College is een van de vijf MBOā€™s luchtvaarttechniek. De andere opleidingscentra zijn te vinden in Hoogerheide, Tilburg, Maastricht en Hoofddorp. In Zwolle word je opgeleid tot eerste monteur vliegtuigonderhoud, technicus mechanica of technicus avionica. De eerstgenoemde opleiding duurt drie jaar, de andere twee vier jaar. Om vliegtuigonderhoud in de praktijk te ervaren beschikt het Deltion College over een F-16 en NF-5 straaljager. Ook een Alouette III helikopter maakt sinds enkele jaren deel uit van de Deltion-collectie, net als een aantal vliegtuigmotoren en een landingsgestel van een passagiersvliegtuig.

Luchtvaartdienstverlening
Het Deltion College biedt ook een driejarige opleiding aan voor luchtvaartdienstverlener/steward(ess). Je hebt daarbij de keuze uit een Nederlandstalige of een tweetalige (Engelse) variant. Naast Engels, Duits en/of Spaans worden er ook vakken gegeven op het gebied van luchtvaartkunde, communicatie en management en culturele antropologie. Praktijkervaring kunnen leerlingen onder andere opdoen in een mockup van een passagiersvliegtuig, inclusief originele vliegtuigstoelen en pantry.

De open dagen van het Deltion College aan de Mozartlaan in Zwolle zijn vandaag van 14.00 tot 21.00 uur en morgen van 10.00 tot 14.00 uur. Kijk voor meer informatie op deltion.nl.

006 NF5 en F16 Deltion College Zwolle 150116 Remco de Wit

004 NF5 Deltion College Zwolle 150116 Remco de Wit

002 Alouette III Deltion College Zwolle 150116 Remco de Wit

003 Landingsgestel Deltion College Zwolle 150116 Remco de Wit

005 Landingsgestel F16 Deltion College Zwolle 150116 Remco de Wit

007 Motor Deltion College Zwolle 150116 Remco de Wit

008 Stewardessen in opleiding Deltion College Zwolle 150116 Remco de Wit

009 Stewardessen in opleiding Deltion College Zwolle 150116

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Remco de Wit

Redacteur / fotograaf. Remco is jurist, communicatie-adviseur en luchtvaartfotograaf. Hij volgt de ontwikkelingen in de luchtvaart op de voet en legt ze graag op foto vast. Bovendien levert Remco ook tekst-bijdragen voor Up in the Sky.

Gerelateerde artikelen

Back to top button