NieuwsOnderwerpOpleiding

BA zoekt 2000 piloten en stewards

In 2016 gaat British Airways een record aantal flight en cabin crew werven. In totaal zijn er 2.000 mensen nodig. Onder hen 350 piloten.

Piloten
Met een vlootgroei van 13 nieuwe B787-9’s en A380’s in 2016 zijn de extra personeelsleden hard nodig volgens de maatschappij. BA gaat de nieuwe piloten werven via de gebruikelijke drie kanalen. Lees hierover meer op Hoe word ik piloot.nl.

britishairways_BA_vrouwelijke_piloot_pilotenBA zegt trots te zijn afgelopen jaar meer vrouwelijke piloten te hebben aangenomen. In de campagne worden vrouwen extra aangesproken om te solliciteren.

Cabin crew
Sollicitanten moeten een serie tests afleggen voordat ze in de opleiding worden opgenomen. De maatschappij zoekt enthousiaste mensen die service op de eerste plek zetten. De eerste stap is een online formulier. British Airways’ customer experience directeur, Troy Warfield, zegt: “2016 promises to be an exciting year to join our cabin crew. Not only do we have fantastic new training facilities, new aircraft with fresh cabin interiors, but also new routes to every corner of the globe. Cabin crew are integral to the success of our airline and we are very proud of the service they provide our customers.”

Training
Alle crew wordt getraind op Heathrow in de Global Learning Academy van de maatschappij. Daar staan onder andere 15 full motion simulators en realistische cabine mockups voor zowel korte als lange afstand toestellen. Voor het eerst zullen er meer dan 20.000 ‘vliegende werknemers’ zijn. Naast de piloten worden er 1600 cabin crew leden gezocht.

britishairways_oefen_glijbaan_slide_BA

britishairways_BA_Sim_Simulator

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close