fbpx
NieuwsOnderwerpen

BA zoekt 2000 piloten en stewards

In 2016 gaat British Airways een record aantal flight en cabin crew werven. In totaal zijn er 2.000 mensen nodig. Onder hen 350 piloten.

Piloten
Met een vlootgroei van 13 nieuwe B787-9’s en A380’s in 2016 zijn de extra personeelsleden hard nodig volgens de maatschappij. BA gaat de nieuwe piloten werven via de gebruikelijke drie kanalen. Lees hierover meer op Hoe word ik piloot.nl.

britishairways_BA_vrouwelijke_piloot_pilotenBA zegt trots te zijn afgelopen jaar meer vrouwelijke piloten te hebben aangenomen. In de campagne worden vrouwen extra aangesproken om te solliciteren.

Cabin crew
Sollicitanten moeten een serie tests afleggen voordat ze in de opleiding worden opgenomen. De maatschappij zoekt enthousiaste mensen die service op de eerste plek zetten. De eerste stap is een online formulier. British Airways’ customer experience directeur, Troy Warfield, zegt: “2016 promises to be an exciting year to join our cabin crew. Not only do we have fantastic new training facilities, new aircraft with fresh cabin interiors, but also new routes to every corner of the globe. Cabin crew are integral to the success of our airline and we are very proud of the service they provide our customers.”

Training
Alle crew wordt getraind op Heathrow in de Global Learning Academy van de maatschappij. Daar staan onder andere 15 full motion simulators en realistische cabine mockups voor zowel korte als lange afstand toestellen. Voor het eerst zullen er meer dan 20.000 ‘vliegende werknemers’ zijn. Naast de piloten worden er 1600 cabin crew leden gezocht.

britishairways_oefen_glijbaan_slide_BA

britishairways_BA_Sim_Simulator

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button