fbpx
OnderwerpenVliegvelden

Frankfurt airport ingehaald door Istanbul als nr 3

Het vliegveld van Istanbul heeft Frankfurt airport ingehaald en is nu de nieuwe nummer 3 van Europa.

Door de snelle uitbreiding van Turkish Airlines en door de stakingen van Lufthansa piloten zag Istanbul meer passagiers dan Frankfurt. In totaal groeide Frankfurt met 2,5% naar 61,04 miljoen reizigers. De groei was minder dan de voorspelde 4%. Istanbuls Ataturk Airport groeide met 8,2% naar 61,32 miljoen reizigers.

Ataturk haalde in 2014 al Madrid en Amsterdam in. Afgelopen drie jaar waren er in totaal 16 miljoen extra passagiers op Istanbul. Frankfurt bleef steken op 4 miljoen. Het Turkse vliegveld kan zich nu gaan richten op Parijs CDG en London Heathrow om in te halen. Turkish wil de vloot in 2021 verdubbeld hebben naar 440 toestellen. Voordat dit kan moet eerst het nieuwe vliegveld van Istanbul er liggen. Net als Heathrow is Ataturk voller dan vol. Het nieuwe vliegveld moet uiteindelijk 150 miljoen passagiers kunnen ontvangen.

London Heathrow zag in 2015 net geen 75 miljoen passagiers. De groei van 2,2% werd bijna volledig gerealiseerd doordat maatschappijen grotere vliegtuigen naar Europa’s grootste stuurden. Op CDG waren in 2015 65,77 passagiers, 3,1% meer dan in 2014.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button