fbpx
Onderwerpen

The New Traveller op HvA-conferentie

Op vrijdag 15 januari 2016 werd voor de 11e keer de Aviation Management Conference georganiseerd door studenten Aviation Management van de Aviation Academy, onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam. Deze studenten zijn geselecteerd op hun management skills en worden in hun eerste semester van het laatste jaar belast met het organiseren van deze jaarlijks terugkerende conferentie.

De conferentie, met als thema: The New Traveller, werd dit jaar voor het eerst gehouden in filmmuseum EYE te Amsterdam Noord. Het doel van deze conferentie was het geven van een visie vanuit meerdere perspectieven op de continue ontwikkelingen op het gebied van passagierskarakteristieken over de hele wereld.

Tijdens de conferentie werden vier onderwerpen (‘Research Topics’) aangesneden die door de studenten werden gepresenteerd en ondersteund door professionals uit de luchtvaart als Piet Demunter (Director Stategic Development, Brussels Airport Company), Diederik Pen (Chief Operations Officer, Wizzair), Albert van Veen (Chief Information Officer, Schiphol Group) en Guillaume Burghouwt (Head of SEO Aviation Economics, SEO Amsterdam).

Diederik Pen over de groei van Wizzair over de laatste jaren en de strategie die Wizzair toepast om competetief te blijven in de Centraal-Europese passagiersmarkt. ©Daan van der Heijden
Diederik Pen over de groei van Wizzair over de laatste jaren en de strategie die Wizzair toepast om competetief te blijven in de Centraal-Europese passagiersmarkt.
©Daan van der Heijden

De vier onderwerpen luidden:

-Influence of Airline Business Models on Airport Infrastructure
-Potential Cooperation between Low-Cost and Full-Service Carriers
-Ground Transportation in the Intra-European Market
-Big Data in the Airport Environment.

Piet Demunter vertelt over de impact van airline business models op de infrastructuur van de Brusselse luchthaven Zaventem. ©Daan van der Heijden
Piet Demunter vertelt over de impact van airline business models op de infrastructuur van de Brusselse luchthaven Zaventem.
©Daan van der Heijden

Ook de Koninklijke Luchtmacht was aanwezig op de conferentie en richtte zich tot het grote aantal studenten in de zaal tijdens het delen van ervaringen en nieuwe ontwikkelingen en het werven van deze studenten.

Kolonel Denny Traas, commandant vliegbasis Leeuwarden over het infaseren van de Joint Strike Fighter bij de Koninklijke Luchtmacht, die op 11 juni 2016 zijn opwachting zal maken bij de Luchtmachtdagen op vliegbasis Leeuwarden.  ©Daan van der Heijden
Kolonel Denny Traas, commandant vliegbasis Leeuwarden over het infaseren van de Joint Strike Fighter bij de Koninklijke Luchtmacht, die op 11 juni 2016 zijn opwachting zal maken bij de Luchtmachtdagen op vliegbasis Leeuwarden.
©Daan van der Heijden

Aan het einde van de conferentie was er de gelegenheid te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje.

Tekst & foto’s: Daan van der Heijden

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button