Opmerkelijk

Festival legt vliegverkeer Chennai plat

Het vliegverkeer in Chennai (India) lag donderdagochtend plat vanwege smog, veroorzaakt door vreugdevuren op het Bhogi festival.Het duurde twee uur om alles weer redelijk volgens schema te laten gaan. Dat meldt The Times of India.
Vluchten die vetrokken in de vroege morgen hadden weinig vertraging, maar de vluchten na 7:30 liepen veel vertraging op. Een vlucht tussen Muscat-Chennai werd omgeleid naar Bengaluru. Zeven aankomsten en negen vertrekken werden meer dan 50 minuten uitgesteld tussen 7:30 en 8:30 ’s ochtends.

Tijdens het Bhogi festival gooien mensen oude spullen weg om zich te concentreren op vernieuwingen. Daarnaast brandt men vreugdevuren met hout, brandstoffen en houten meubilair dat niet meer bruikbaar is. Deze vuren hebben ervoor gezorgd dat er smog in de lucht hangt en het zicht is beperkt tot maximaal 400 meter. Piloten hebben 500 meter zicht nodig om te landen.

Tags

Gerelateerde artikelen

Michael Stoelinga

Senior editor. Michael studeert journalistiek in Ede en kan dankzij zijn werk als redacteur bij Up in the Sky hetgeen hij leert, meteen in praktijk brengen. Michael is contentmanager bij Flashlight Media, filmt en monteert en maakt graag muziek.