fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Nieuw plan: Air France draait in 2017 weer winst

Air France wil in 2017 weer winstgevend zijn. Dit moet gebeuren met een plan dat nu bij de ondernemingsraad van de maatschappij ligt, meldt CH-Aviation.

Oorspronkelijk was het idee dat de Franse carrier in 2020 weer winstgevend moet zijn. Dat doel wordt nu eerder gesteld omdat de groei van de maatschappij doorzet. “Het herstel gaat verder en door de economische situatie kunnen we vanaf 2017 weer groeien”, stelt Frédéric Cagey, CEO van Air France.

Tussen 2017 en 2020 moet het long-haul netwerk jaarlijks met twee tot drie procent groeien. In september werd nog bekend gemaakt dat het netwerk in 2016 en 2017 juist gedwongen ingekrompen zou worden. Uiteindelijk komen er zeven widebodies bij en moet de capaciteit met tien procent omhoog tot 2020. Een ander aspect van de groei is dat de medium- en short-haul-netwerken van Hop! behouden moeten blijven en de activiteiten van Transavia France uitgebouwd worden.

Cagey waarschuwt wel dat het succes afhangt van de “collectieve verantwoordelijkheid”, door het sluiten van compromissen.

 

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button