fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsOnderwerpen

AerCap dreigt Cabo Verde Airlines met beslaglegging

Leasemaatschappij AerCap dreigt beslag te laten leggen op een Boeing 757-200 van TACV – Cabo Verde Airlines. Dit meldt CH-Aviation.

De Nederlandse leasemaatschappij krijgt nog ruim 2 miljoen dollar van de maatschappij aan leasegeld voor twee toestellen. Als de Kaapverdiaanse carrier niet voor vrijdag 1,3 miljoen dollar betaalt, wordt er volgens een Kaapverdische krant beslag gelegd op de 757-200, die de maatschappij least van AerCap.

De maatschappij beschikt verder nog over een 737-800 en drie ATR’s. De 737 wordt ook geleast van AerCap, de ATR’s zijn wel eigendom van de carrier. Het grootste toestel is van belang voor de long-haul vluchten richting Brazilië en de Verenigde Staten. In de zomermaanden vliegt de maatschappij ook naar Rotterdam en Schiphol.

TACV verkeert in financieel zwaar weer en probeert met hulp van de Kaapverdiaanse staat de financiën weer op orde te krijgen.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button