fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsOnderwerpen

Delta boekt forse winst in 2015

Delta heeft in 2015 financieel een goed jaar gedraaid. De bruto omzet steeg met anderhalf miljard dollar naar 5,9 miljard dollar. Dit maakte het bedrijf dinsdag bekend.

De winst is vooral behaald door de lagere olieprijs. In 2015 gaf Delta 726 miljoen dollar minder uit aan brandstof ten opzichte van 2014; de olieprijs lag toen nog veertig procent hoger dan afgelopen jaar. In het vierde kwartaal steeg de omzet naar 1,45 miljard dollar, een stijging van 430 miljoen dollar ten opzichte van een jaar eerder.

“Dit is een record voor Delta, op alle fronten”, stelde CEO Richard Anderson. In 2016 ziet Anderson 3 miljard dollar aan potentiële winst liggen, met name door een lagere olieprijs en diverse ‘strategische kansen’.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button