fbpx
Opmerkelijk

Nieuw patent: losse cabine om crash te overleven – video

Een Russische uitvinder heeft een nieuw concept bedacht om te zorgen dat minder mensen om het leven komen bij een vliegtuigcrash. Vladimir Tatarenko ontwikkelde een losse cabine die loskomt bij een ongeval. Dit schrijft The Telegraph.

Tatarenko heeft patent aangevraagd op zijn uitvinding, waarbij de cabine als losse capsule in het vliegtuig geschoven wordt. Bij een ongeval komt het gevaarte los van de cockpit en de vleugels. Met parachutes en boosters zou de cabine veilig moeten landen op de grond of op het water. Als de cabine in het water komt, vormen rubber buizen een drijvend platform.

De uitvinder maakt bij zijn concept gebruik van kevlar en composieten materialen. Daarmee wordt het gewicht van de parachute gecompenseerd.

Naar eigen zeggen is Tatarenko al drie jaar bezig met het concept. Onderstaande video geeft een beeld van de werking van de cabine

Het idee van een losse cabine is niet nieuw: Airbus patenteerde eind vorig jaar een passagierscabine die los in een toestel te schuiven is zodat de turn-around tijd verkort kan worden.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button