fbpx
InnovatieNieuwsNL NieuwsOnderwerpenVliegvelden

AeroNextLife krijgt vergunning om te starten op Twente

Het Belgische bedrijf AeroNextLife heeft een vergunning gekregen om te beginnen met haar activiteiten op de vliegveld Twente. Dit maakte de gemeente Enschede gisteren bekend.

AeroNextLife (AXL) wil zich in Twente gaan richten op het hergebruiken van oude 737’s. De 737’s in de doelgroep zijn nog vliegwaardig, maar zijn economisch afgeschreven. Technisch zijn ze nog in goede staat. Het bedrijf ontmantelt de toestellen en slaat onderdelen op voor vliegtuigeigenaren. In eerste instantie gaat AXL werk bieden aan 35 mensen. Volgens de gemeente Enschede kan dit oplopen naar zeventig. In november werd een ontheffing verleend waarmee zestien 737’s per jaar kunnen landen.

Naast AeroNextLife zijn er drie maatschappijen die met name zakenvluchten willen gaan aanbieden naar de luchthaven. Zij krijgen een voorlopige ontheffing voor in totaal tweehonderd landingen. Daarnaast zijn er plannen om van het vliegveld een ‘dronebasis‘ te maken. De voorlopige ontheffingen moeten nog wel worden omgezet in definitieve vergunningen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button