fbpx
Foto-artikelOpmerkelijk

Foto’s: Iberia A320 botst met 2 de-icing trucks

De-icing-voertuigen: eigenlijk zijn ze er om vliegtuigen veilig te laten vertrekken. Gisteren ging het echter fout. Op de luchthaven van München (MUC) is een Iberia A320 (EC-LVD) op twee de-icing trucks gebotst. Niemand raakte bij het incident gewond.

Het incident gebeurde omstreeks 07:45 lokale tijd op Munich Josef Strauss Airport. IB3195 stond op het punt om naar Madrid Barajas Airport te vertrekken. Om nog onverklaarbare redenen reed het vliegtuig naar voren. Doordat de vleugels naar voren bewogen, vielen twee de-icing trucks bijna om. Twee? Jazeker. Het gebeurde zowel aan de linkerkant als aan de rechterkant. Over pech gesproken? Gelukkig vielen de de-icing trucks niet helemaal om. Een van de de-icers moest wel door de brandweer worden bevrijd uit zijn benarde positie. Dat meldde de luchthavenpolitie.

Hoe het ongeluk kon gebeuren, wil de politie nog niet zeggen. Momenteel wordt alles onderzocht. De vlucht ging uiteraard niet meer door. Bekijk de foto’s hieronder.

iberia de-icing incident ongeluk1

iberia de-icing incident ongeluk2

 

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button