fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsOnderwerpen

Gulf Air bestelt 29 A320neo’s en wijzigt 787 order

Gulf Air heeft bij Airbus in totaal 29 toestellen van de A320neo-family besteld. Dit heeft de vliegtuigbouwer bekend gemaakt. De handtekeningen zijn gezet tijdens de Bahrein Air Show.

De geruchten dat er een deal ophanden was, gingen eerder deze week al. De Bahreinse flagcarrier bestelt zeventien A321neo’s en twee A320neo’s. Bij Airbus stonden al tien A320neo’s in de orderboeken, daarmee komt het totaal op 29 vliegtuigen. “We zijn blij dat we onze vlootstructuur simpel kunnen houden met deze toestellen”, aldus Maher Salman Al Musallam, CEO van Gulf Air. Hoeveel de deal waard is, is niet duidelijk.

Boeing
De maatschappij wijzigt volgens Reuters bij Boeing een order voor zestien Dreamliners. In plaats van 787-8’s worden er 787-9’s besteld. Het omzetten van de order levert Boeing 4,2 miljard dollar op. De toestellen moeten in 2018 geleverd worden. Op dit moment vliegt de carrier met een volledige Airbus-vloot.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button