fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Norwegian overweegt partnerships met andere LCC’s

Norwegian overweegt een partnerschap aan te gaan met andere Europese low-cost carriers. Dit zegt CEO Bjorn Kjos tegen Reuters.

Volgens Kjos is een samenwerking een noodzaak. “We kijken zeker naar partnerships met andere low-cost carriers. We kunnen niet heel Europa bedienen”, stelt hij. Op dit moment vliegt Norwegian ongeveer 450 routes, maar door samenwerking met andere maatschappijen zou dat aantal kunnen stijgen naar tweeduizend, denkt Kjos.

Ook Michael O’Leary, CEO van Ryanair, staat niet onwelwillend tegenover partnerships met andere maatschappijen. Vorig jaar meldde Bloomberg dat Ryanair en Norwegian dichtbij een feederdeal zouden zijn. Sinds die mededeling is het echter stil op dat front.

O’Leary wil volgens Reuters niet meebetalen aan de kosten van vertragingen en zoekgeraakte bagage. Kjos stelt dat bij long-haul vluchten vrij snel duidelijk is wiens schuld de vertraging is en wie de schade moet vergoeden.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button