NieuwsOnderwerpVliegtuigtype & -bouwer

Boeing halveert 747 productie

Boeing zegt de productie van de B747-8 te gaan halveren vanwege tegenvallende verkopen.

De productie zal van één per maand naar één toestel per twee maanden gaan, vanaf september. Eerder kondigde de bouwer al aan van 1,3 naar 1 vliegtuig te gaan in maart. In de boekjes staat dat een 747 $379 miljoen kost. Dat is voordat de kopende maatschappij korting krijgt.

Ray Conner, vice-president van Boeing zegt dat de vrachtmarkt eerder aantrok, maar nu toch weer stilstaat. Dit is een breuk met de eerdere stroom berichten van Boeing. De 747-8 wordt vooral verkocht als cargotoestel. Er zijn maar weinig maatschappijen die de passagiersversie willen hebben.

Conner blijft vertrouwen hebben in de markt. Hij denkt dat als oudere B747-400F’s moeten worden vervangen de vrachtmaatschappijen weer bij Boeing op de deur kloppen. Een analist speculeert in de New York Times dat Boeing het leven van de B747 aan het rekken is om wel nog de zeer prestigieuze Air Force One te kunnen maken. Onlangs heeft de senaat een definitief besluit over de bestelling van AF1 uitgesteld. Voordat het toestel (op zijn vroegst) gebouwd kan worden is Boeing al door de huidige orders heen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close