fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

United kiest voor Boeing en koopt 737’s

United Airlines koopt veertig B737-700’s bij Boeing. Dit meldt Reuters. De koop lijkt een klap in het gezicht van met name Bombardier.

De toestellen vervangen een aantal vliegtuigen die nu nog bij de regionale feedermaatschappijen vliegen. Deze vluchten komen weer in handen van United zelf en zullen ook door eigen piloten gevlogen worden.

Volgens Reuters betaalt United waarschijnlijk minimaal de helft minder dan de catalogusprijs per toestel. De -700-serie wordt uitgefaseerd en opgevolgd door de 737MAX. De catalogusprijs is ruim tachtig miljoen dollar. De toestellen worden uitgerust met een first class, economy plus en Wi-Fi. “Onze klanten willen meer reiscomfort”, verklaarde Chief Financial Officer Gerry Laderman.  In de 737’s passen 126 passagiers.

Ook Embraer en Bombardier waren in de race voor de order. Voor Bombardier had een order veel zorgen weggenomen; de bouwer zoekt nog een grote klant voor de CSeries, maar moet daarbij concurreren tegen Boeing met de 737MAX en Airbus met de A320neo-family.

FlightGlobal meldt echter dat United de twee vliegtuigbouwers nog niet definitief teleur hoeft te stellen; de maatschappij denkt nog steeds na over orders voor de E2-serie van Embraer of de CSeries. “We blijven naar die toestellen kijken”, zei CFO Laderman. Volgens FlightGlobal kijkt de maatschappij ook naar het toevoegen van een aantal kleine toestellen met maximaal 76 stoelen. Hier zouden de E2 en CSeries goed inpassen.

 

 

 

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button