fbpx
OnderwerpenVliegvelden

Omleidingen door brandstoftekort Nepal

Op het vliegveld van Nepal blijft het moeilijk aan brandstof te komen. Veel vluchten maken een extra stop.

Op Kathmandu Airport is alleen brandstof te krijgen voor binnenlandse vluchten. Buitenlandse maatschappijen wordt gevraagd voldoende kerosine mee te nemen om ook weer weg te komen uit Nepal. Volgens India (hoofdleverancier van brandstof aan Nepal) komt het door opstandelingen die de grenzen blokkeren. De trucks met kerosine komen het Himalaya-land niet in.

Veel vluchten maken een extra stop in een Indiase plaats vlakbij Kathmandu op de terugweg om voldoende kerosine voor de terugvlucht te hebben. De blokkade duurt al vier maanden en een oplossing is nog niet in zicht. Overigens zegt Nepal dat India ook weinig moeite doet brandstof in het land te krijgen. Enige tijd geleden is China te hulp geschoten.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button