fbpx
AirlinesIncidentenKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpen

Passagier probeert deur KLM-toestel te openen tijdens vlucht

Een passagier heeft vanavond geprobeerd om tijdens de vlucht een deur van vliegtuig van KLM te openen. Het toestel, een Boeing 777-200ER, was onderweg van Bangkok naar Amsterdam en maakte een tussenlanding in Warschau. Dit melden diverse media.

RTV Noord-Holland meldt dat de man in de lucht is overmeesterd door medepassagiers en de crew. Rond 16.45 uur landde het toestel in Warschau. Daar is de man overgedragen aan de politie. Een woordvoerster van KLM laat aan nu.nl weten dat het toestel ‘primair’ een tussenlanding maakte omdat het meer kerosine nodig had. Volgens RTV Noord-Holland komt dat doordat de route tijdens de vlucht gewijzigd werd op last van een land waar overheen gevlogen werd.

Deur beschadigd
Op dit moment (21.20 uur) staat de 777, met registratie PH-BVO, nog in Warschau. Daar heeft een mobiele vliegtuigtrap een deur van het toestel beschadigd, meldt één van de passagiers op Twitter. Of het vliegtuig nog terug mag vliegen naar Amsterdam of dat de schade in Warschau gerepareerd moet worden, is nog niet duidelijk.

screenshot-KL876_Warschau

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button