fbpx
IncidentenNieuwsOnderwerpen

Aangespoeld stuk metaal definitief niet van MH370

De Maleisische minister van Transport bevestigt dinsdag dat het aangespoelde stuk metaal op een Thais strand niet van MH370 afkomstig is.

Het wrakstuk komt niet overeen met een onderdeel van een Boeing 777. Ook de serienummers die gevonden zijn staan in niet in de onderhouds- en onderdelenhandleidingen van Boeing.

Aangespoeld
Zondag spoelde het grote stuk metaal aan. De link met MH370 werd direct gelegd, maar ook al snel onwaarschijnlijk geacht.

Het gaat om een stuk metaal van ongeveer 2×3 meter met een curve er in. Op diverse plekken zijn gestanste nummers te zien, waaronder iets wat op een serienummer lijkt: SG-5773-1. Er zit een hele rij popnagels in het metaal en er hangt elektrokabel aan. Het is gevonden op een strand in de provincie Nakhon Si Thammarat. Dit ligt in het zuiden van Thailand aan de oostkust, aan de Golf van Thailand.

Het lijkt erop dat het om een onderdeel van een neergestorte Mitsubishi raket gaat.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button