fbpx
BestellingenMilitairNieuwsOnderwerpen

India bestelt 36 Rafale’s bij Dassault

India koopt 36 gevechtsvliegtuigen bij Dassault. De eerste contracten voor de Rafale’s werden gisteren getekend tijdens een staatsbezoek van de Franse president Hollande. Dit meldt FlightGlobal.

De Indiase luchtmacht bestelde in 2012 nog 126 Rafale’s bij Dassault, maar annuleerde die order in augustus. Er zouden slechts 36 toestellen besteld worden. Dassault gaat de Indiërs nu “stap voor stap” helpen om te zorgen dat deze order er wel doorheen komt. De contracten die nu getekend zijn maken de weg vrij voor het uiteindelijk tekenen. De vliegtuigbouwer verwacht dat de handtekeningen er binnen een maand definitief staan.

Dassault gaat de toestellen vliegklaar afleveren in India. Dat betekent wel dat de Indiase luchtvaartindustrie betrokken moet worden. Eric Trappier, CEO van Dassault, geeft tegen FlightGlobal aan dat daar de vorige order op stukgelopen is. “Het kostte ons veel tijd om Hindustan Aeronautics goed te keuren. India wilde blijkbaar sneller handelen”, aldus Trappier.
Hij voegt daaraan toe wel vertrouwen te hebben in het Indiase bedrijf, maar dat het tijd kost voor ze mee kunnen draaien.

De CEO zei tegen FlightGlobal ook dat hij Canada een interessante mogelijke klant vindt. De Canadezen dreigen een order voor de F-35 af te blazen en een ander toestel te kiezen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button