fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsOnderwerpen

Turkish Airlines neemt B777’s Kenya Airways over

Turkish Airlines neemt drie B777-300ER’s van Kenya Airways over. Dit meldt CH-aviation. De toestellen staan nu op Schiphol voor onderhoud.

De Turkse flagcarrier gaat de triple sevens inzetten van Istanbul naar Mumbai en Delhi. Kenya moest van de toestellen af omdat ze te groot en te duur waren. In plaats van de 777 vliegt de maatschappij nu met de kleinere 787. Vorige week verkocht Kenya al twee B777-200ER’s aan een Amerikaanse chartermaatschappij. Er staan nu nog twee ‘200ER’s’ te koop. Hoeveel Turkish betaald heeft voor de koop is niet bekend.

De drie toestellen staan nu weer op Schiphol; in hun actieve tijd bij Kenya Airways voerden ze dagelijks de vlucht van en naar Nairobi uit. De toestellen krijgen bij KLM Engineering & Maintenance een onderhoudsbeurt en worden klaargemaakt voor nog een aantal dienstjaren bij Turkish. Volgens gegevens van planespotters.net zijn de toestellen uit 2013 en 2014; ze kunnen dus nog wel even mee.

Met de toevoeging van de ‘nieuwe’ 777’s komt de vloot van Turkish Airlines op 23 B777-300ER’s. Hiermee worden bestemmingen over de hele wereld bediend.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button