AirlinesNieuwsOnderwerp

A320neo Qatar vliegt nog niet: temperatuur te hoog

Qatar heeft de A320neo nog niet in gebruik genomen; er zijn opnieuw problemen met het toestel. Volgens Aero Telegraph leveren de motoren nu te weinig vermogen omdat de buitentemperatuur te hoog is.

Qatar Airways had de launch-customer van de ‘neo’ moeten worden, maar de maatschappij was niet tevreden met de prestaties van de Pratt&Whitney motoren. Die moeten eerst drie minuten draaien voor het toestel mag vertrekken. Hoewel Lufthansa daar zeer tevreden mee is, wilde Qatar dat er aanpassingen gedaan zouden worden. Omdat de buitentemperatuur in de golfstaten hoger is dan in de meeste gebieden op de wereld, is de lucht ook dunner. De motoren kunnen dan minder vermogen leveren.

Capaciteitsprobleem
Qatar CEO Akbar al Baker hoopt dat er een snelle oplossing komt, zodat de maatschappij de toestellen kan afnemen. “We hebben nu te weinig capaciteit. Daarom zijn de vliegtuigen hard nodig”, stelt hij.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/