fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerpen

Toestellen Indiase maatschappijen ontruimd na bommeldingen

Twee vliegtuigen van Jet Airways en Air India zijn vandaag op de luchthaven van Delhi ontruimd nadat er bommeldingen waren binnengekomen. Beide toestellen zouden naar Kathmandu in Nepal vliegen.

Het toestel van Jet Airways stond op het punt om te vertrekken naar Kathmandu toen de bommelding binnenkwam. Volgens een woordvoerder van Jet Airways waren de deuren van het toestel al gesloten toen de melding binnenkwam. Alle 129 inzittenden moesten daarop het vliegtuig verlaten. Het toestel en de bagage werden doorzocht, daarbij werd niets gevonden. Maandag liep dezelfde vlucht naar Nepal ook al vertraging op toen er een bommelding binnenkwam. Die was ook loos.

Air India
Bij de vlucht van Air India zou de bom verstopt zitten in een laptop. Ook dat toestel is doorzocht en veilig verklaard. Door een nieuw ‘vers’ dreigement staat het vliegtuig echter nog steeds aan de grond. Volgens Air India is nog niet duidelijk of het toestel nog naar Kathmandu vertrekt omdat het toestel na zonsondergang niet meer mag landen in Nepal.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button