fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenVliegvelden

VS versoepelen luchtvaartregels met Cuba

De Verenigde Staten maken het vanaf vandaag makkelijker voor Amerikaanse airlines om codeshares met Cubaanse maatschappijen te beginnen. Ook wordt het makkelijker om toestellen te leasen, meldt Reuters.

De wijzigingen die vandaag ingaan heffen restricties op rond de betaling en financiering van exportproducten naar Cuba. Dit geldt niet voor landbouwproducten. Reuters schrijft dat de nieuwe regels het mogelijk maken om codeshares aan te gaan en vliegtuigen te leasen. Ook kan er vanaf nu informatie uitgewisseld worden over het voorkomen van rampen.

Tot een paar maanden geleden was bijna al het verkeer tussen Cuba en de Verenigde Staten verboden. In december verlichtte de VS de sancties al. Inmiddels mogen er 110 vluchten per dag worden uitgevoerd tussen beide landen.

 

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button