NieuwsOpmerkelijk

Prototype 727 vliegt weer even

Het prototype van de Boeing 727, gebouwd in 1963, vliegt begin februari weer even. Het toestel maakt haar laatste vlucht. Volgens Flugrevue gaat de vlucht van Everett naar Seattle.

In Seattle krijgt het driemotorige toestel een plek in het Museum of Flight, naast de prototypes van de 747, 737 en de 787.

Voor het zover is, moet er nog wel veel gebeuren. Het prototype, E1 genaamd, heeft 25 jaar stilgestaan in Everett. Om het toestel weer luchtwaardig te krijgen, is er een ‘nieuwe’ staart opgezet, afkomstig van een ‘donor-727’ van FedEx. Afgelopen dinsdag werd het toestel gekeurd door de FAA. Die moeten ook de allerlaatste vlucht goedkeuren.

Van de 727 zijn 1831 exemplaren gebouwd. Veel toestellen werden in de laatste jaren gebruikt als vrachtvliegtuig.

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close