AirlinesNieuwsOnderwerp

B737 maakt succesvolle eerste vlucht

De Boeing 737 Max 8 heeft vrijdagochtend voor het eerst gevlogen.Volgens Boeing is het een milestone in het testprogramma van het nieuwe toestel. De Max maakte een vlucht van twee uur en 47 minuten en vloog van Renton naar Seattle.

Tijdens de vlucht werd een hoogte van 25.000 voet (7.620 meter) behaald. Op de eerste vlucht werd nog rustig aan gedaan met de gashendels, de piloten gingen niet harder dan 250 knopen (463 km/u). De twee captains aan boord hebben diverse tests gedaan van de systemen. Apparatuur aan boord verzond real-time data naar het grondteam in Seattle.

Succes
De eerste vlucht noemt Boeing een succes, het lijkt dat de beloftes aan klanten kan worden waargemaakt. “Today’s first flight of the 737 MAX carries us across the threshold of a new century of innovation – one driven by the same passion and ingenuity that have made this company great for 100 years,” zegt Boeing Commercial Airplanes President en Chief Executive Officer Ray Conner. “We are tremendously proud to begin testing an airplane that will deliver unprecedented fuel efficiency in the single-aisle market for our customers.”

B737 Max
De Max met Leap 1-B motoren en nieuwe winglets moet 20% minder brandstof verbruiken dan de eerste Next Generation 737’s (-700, -800 en -900). Boeing zegt ook 8% goedkoper te vliegen per stoel dan de A320neo. Er komen drie varianten van de Max, de Max 7, Max 8 en Max 9. Van de Max 8 komt een high density variant, de Max 200. Boeing heeft 3.072 bestellingen van 62 klanten voor het toestel.

737MAX; 737; Boeing; 737MAX first flight; air to air; K66500-05
737MAX; 737; Boeing; 737MAX first flight; air to air; K66500-05

Tags

Gerelateerde artikelen

Joeri van Ormondt

Hoofdredacteur. Joeri woonde vanaf z'n geboorte 'onder' de Zwanenburgbaan. Hij is MSc in de bedrijfskunde (Rijksuniversiteit Groningen). Joeri is mede-oprichter van Up in the Sky. Daarnaast is hij actief als logopedist.