fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Veertig ATR’s voor Iran Air

Iran mag weer vliegtuigen kopen en dat zal de wereld weten ook. Na een grote order bij Airbus krijgt nu ATR een hoop extra werk uit Iran. Voor Iran Air worden veertig ATR72-600’s besteld.

De order voor de turboprop’s bestaat uit twintig firm orders en evenveel opties. De order heeft een marktwaarde van een miljard euro, meldt ATW Online. Volgens ATR hebben de Franse en Italiaanse regering een grote rol gespeeld bij de order. In Parijs en Rome vonden tijdens een staatsbezoek van de Iraanse president Rohani de gesprekken plaats.

ATR CEO Patrick de Castelbajac stelt dat Iran een nieuw tijdperk in gaat nu de sancties opgeheven zijn. De vliegtuigen zullen “het transport door het land versterken en een boost geven.”

Iran heeft naar schatting vijfhonderd nieuwe toestellen nodig. Daarvan zijn er inmiddels 158 besteld. Opvallend is dat Boeing nog geen enkele order noteerde.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button