NieuwsNL nieuwsOnderwerpSchiphol Airport

Vliegtuig naast baan op Schiphol: één gewonde

Op Schiphol is vanavond een vliegtuigje naast de Buitenveldertbaan terechtgekomen. Dit meldt 112Schiphol via Twitter. Het zou gaan om een Cirrus SR-22 uit Duitsland. Eén persoon is gewond geraakt.

Het ongeluk zou rond 19.15 uur gebeurd zijn. Waarom het toestel naast de Buitenveldertbaan ligt, is niet duidelijk. Kleinere toestellen landen doorgaans op de Oostbaan. De Cirrus, met als registratie N860PC, was afkomstig uit Cochstedt in Duitsland. Het AD meldt dat er twee personen in het toestel zaten, één van hen is gewond geraakt en naar een ziekenhuis gebracht.

Binnenkomende en vertrekkende vluchten kregen van de luchtverkeersleiding te horen dat er een incident op het vliegveld aan de gang was. Toestellen die op weg waren naar de Buitenveldertbaan om te landen, werden boven Flevoland in een holding gehouden. Om te landen wordt op dit moment de Oostbaan ingezet.

Op data van Flightradar24 is het vluchtpad van het vliegtuig te zien, tot vlak voor de mislukte landing.

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button