fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerpen

A321 vat vlam na vertrek luchthaven Mogadishu

Een Airbus A321 heeft vanochtend vlam gevat vlak na de take-off op de luchthaven van Mogadishu, de hoofdstad van Somalië. Het toestel van Daallo Airlines raakte licht beschadigd. Volgens lokale media raakten twee mensen gewond en zou een verbrand lichaam uit het vliegtuig gevallen zijn.

De Airbus, gebouwd in januari 1997, zou vlucht D3 159 uitvoeren van Mogadishu naar Djibouti. Volgens een lokale journalist vatte het toestel vlam enkele minuten na de take-off, waarop het terugkeerde naar de luchthaven. Op foto’s is te zien dat de A321 schade heeft opgelopen aan de romp. Volgens Aviation Safety Network melden Somalische media dat inwoners van een dorpje bij Balcad, zo’n veertig kilometer van het vliegveld, een verbrand lichaam uit het toestel hebben zien vallen.

Lease
Volgens Aviation Safety Network wordt het toestel, met registratie SX-BHS, geleased van het Griekse Hermes Airlines. Uit gegevens van planespotter.net blijkt dat de A321 het enige toestel is dat Daallo Airlines op dit moment heeft.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button