fbpx
AirlinesInnovatieOnderwerpen

ANA biedt live tv aan boord

Steeds meer luchtvaartmaatschappijen bieden live tv aan boord aan. All Nipon Airways is hier één van. Panasonic en ANA hebben een partnerschap in de ontwikkeling van ANA SKY Live TV en breedband internet diensten op binnenlandse vliegtuig die routes vliegen over Japan. Dit meldt Aviation News.

Panasonic is een Japans elektronica bedrijf dat de meeste mesnen wel zullen kennen. Binnen de luchtvaartwereld is het een provider van in-flight entertainment en communicatiesystemen. Naast de exclusieve live televisie biedt ANA ook high-speed connectivity.

Gulf Air claimt de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld te zijn die live tv aan boord biedt tijdens de vlucht. Dit melden meerdere bronnen, waaronder Adformatie. “De communicatiesuite wordt stapsgewijs in de hele vloot geïnstalleerd,” aldus Gulf Air.

Ook bekende en minder bekende airlines bieden deze dienst, zoals Emirates, Norwegian, United en Azul. Norwegian was de eerste Europese luchtvaartmaatschappij die live tv aan boord bood. Inmiddels biedt ook JetBlue in-flight tv aan en Southwest biedt in-flight WiFi aan.

Passagiers van ANA kunnen in de cabine satelliet tv kijken op hun eigen scherm. Deze dienst wordt alleen aangeboden in B787-9’s en bepaalde B787-8 toestellen. De zenders die geboden worden zijn: CNN, Sport 24 en NHK World Premium.

De dienst is overal beschikbaar, behalve wanneer er gevlogen wordt over China en hun bijbehorende territoriale wateren.

Paul Margis, president en chief executieve officer van Panasonic zegt: “De lancering is een direct resultaat van onze langdurige, nauwe relatie met ANA. Vanaf het begin af aan was ons doel om een geïntegreerd en verbonden ervaring te bieden die de passagier bezig houdt. De breedband WiFi en live televisie inhoud is een primeur voor Japan en wij zijn trots en vereerd om samen te werken met ANA.”

Koji OKA van ANA: “We kijken er naar uit om samen met Panasonic te werken aan toekomstige technologieën die nog meer de ervaring voor onze klanten zullen verbeteren.”

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Ying de Jong

Redacteur. Ying heeft altijd al wat met vliegtuigen en de organisaties die met luchtvaart te maken hebben. Daarom is ze ook Aviation Operations gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam en levert ze bijdragen aan Up in the Sky.

Gerelateerde artikelen

Back to top button