Business jetsGeneral aviationNieuwsOnderwerp

Diamond Aircraft produceert romp voor Dornier

De Canadese vestiging van Diamond Aircraft gaat de eerste tien kunststoffen rompen van de tweemotorige Dornier Seastar CD2 produceren. Daarmee wordt het in 2009 opnieuw geïntroduceerde amphibian concept nieuw leven ingeblazen.

Volgens Diamond levert de grootte van het ontwerp geen problemen op omdat in London de nodige ervaring is opgedaan met de (in de ijskast gezette) Diamond D-Jet. Bovendien komen volgens de Oostenrijkse fabrikant de ontwerpfilosofie en bouwwijze van beide vliegtuigen met elkaar overeen.
Lees het volledige bericht bij Piloot en Vliegtuig.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close