fbpx
Business JetsGeneral aviationNieuwsOnderwerpen

Diamond Aircraft produceert romp voor Dornier

De Canadese vestiging van Diamond Aircraft gaat de eerste tien kunststoffen rompen van de tweemotorige Dornier Seastar CD2 produceren. Daarmee wordt het in 2009 opnieuw geïntroduceerde amphibian concept nieuw leven ingeblazen.

Volgens Diamond levert de grootte van het ontwerp geen problemen op omdat in London de nodige ervaring is opgedaan met de (in de ijskast gezette) Diamond D-Jet. Bovendien komen volgens de Oostenrijkse fabrikant de ontwerpfilosofie en bouwwijze van beide vliegtuigen met elkaar overeen.
Lees het volledige bericht bij Piloot en Vliegtuig.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button