fbpx
AirlinesKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

KLM vanaf Schiphol naar Astana

KLM gaat vluchten naar de Kazachse hoofdstad Astana aanbieden. Vanaf 3 mei vliegt de maatschappij vier keer per week van Schiphol naar Almaty en dan door naar Astana. Dit maakte de maatschappij woensdagochtend bekend.

Op de route wordt een Airbus A330-200 ingezet. Dat toestel vliegt nu ook al vier keer per week naar Almaty. KLM gaat cirkelvluchten aanbieden: op dinsdag en vrijdag gaan de vluchten eerst naar Astana, dan naar Almaty en terug naar Schiphol. Op woensdag en zondag gaat de A330 eerst naar Almaty, dan naar Astana en vervolgens terug naar Amsterdam.

De vluchten vertrekken om 15.10 uur vanaf Schiphol en landen allemaal om 08.15 uur een dag later weer op Schiphol.

“We zijn trots op onze nieuwe KLM-route naar Astana die we onze klanten aanbieden in combinatie met onze andere bestemming in Kazachstan, Almaty. Met deze achtste nieuwe bestemming, naast Salt Lake City, Genua, Ibiza, Dresden, Southampton, Inverness en Valencia, continueert KLM haar strategie om klanten steeds nieuwe routes aan te bieden”, zegt Pieter Elbers, CEO van KLM.

Astana is sinds 1997 de hoofdstad van Kazachstan. Daarvoor was Almaty de hoofdstad.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button