fbpx
ColumnColumn GoofNieuwsOpinie

Column Goof Bakker: Bespottelijk?

Deltavliegen is verreweg de mooiste vorm van vliegen. En tegelijk de goedkoopste. In mijn schuur ligt een wedstrijdtoestel van een vriend van me. Te koop. Maar zelfs ‘gratis afhalen’ lukt niet, op Marktplaats. Je kunt ermee van een berg springen. And soar with the eagles. Maar niemand doet het.

Windsurfen, ook zoiets. Of brandingzeilen met een HobieCat. Mooier duelleren met weer en wind kan niet. En toch staan ze op marktplaats voor vrijwel voor niets te koop. Terwijl iedereen op de RAI ontevreden staat te wezen bij boten van 500.000 euro.

In een motorvliegtuig vliegen is erg leuk. Maar ongeveer vierhonderd keer zo goedkoop: spotten. Met een paar vrienden en aan de baan staan. Benodigdheden: verrekijker en twee gesmeerde boterhammen in een plastic zakje. Eindeloos ouwehoeren, veel lachen. Genieten. Misschien wel meer genieten dan die twee chagrijnige types die daar in die cockpit voorbij komen denderen.

De Amerikaan Ron Rapp schreef een uiterst amusant verhaaltje over spotters. Bij deze sluit ik me volledig bij hem aan.

We live in a see-something-say-something era where pretty much anything out of the mainstream is viewed with suspicion. Alas, these folks are actually harmless, polite, intelligent people from all walks of life who have one thing in common: they simply like to hang out at the airport and watch aircraft come and go.

Goof Bakker

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button