fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Kuwait Airlines ontslaat 1350 Koeweitse werknemers

Kuwait Airways heeft de afgelopen twee jaar 1350 medewerkers ontslagen om in 2019 weer winstgevend te worden. Dit schrijft Reuters. Alle ontslagen medewerkers hebben de Koeweitse nationaliteit.

Volgens Reuters is het zeldzaam dat Koeweitse werknemers ontslagen worden. Volgens experts maakt de luchtvaartmaatschappij juist verlies doordat er veel mensen in dienst zijn. “Ongeveer 1600 mensen zijn de afgelopen twee jaar vertrokken met een gouden handdruk”, zei Abdullah al-Sarhan, CEO van de nationale carrier.

Na de massa-ontslagen kreeg de carrier wel toestemming van de regering om 250 piloten, cabinemedewerkers en onderhoudsmedewerkers terug te halen, omdat de luchtvaart in de regio snel groeide.
De maatschappij bekijkt nog of er duizend werknemers kunnen vertrekken die niet de Koeweitse nationaliteit hebben.

Verlies
Kuwait Airways draait al jarenlang verlies. In 2015 werd 98 miljoen euro verlies geleden, een jaar eerder was dat nog 199 miljoen euro. De bezuinigingsoperatie moet ertoe leiden dat de maatschappij een onafhankelijke en stabiele carrier wordt.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button