fbpx
AirlinesOnderwerpen

Mogelijk weer vluchten tussen Egypte en Rusland

Met de aankoop van tien Russische toestellen door privémaatschappij Leisure Airlines hoopt Egypte vluchten tussen het land en Rusland te hervatten. Sinds de crash van een Airbus A321 in de Sinaï in 2015 zijn er vrijwel geen commerciële vluchten meer tussen beide landen.

Leisure Airlines, een Egyptische privémaatschappij, schaft tien Sukhoi SSJ-100 aan, met een optie voor nog eens zes toestellen. De deal zou volgens ingewijden kunnen leiden tot een joint-venture met nog een derde partij, waardoor Leisure Airlines mogelijk 45 toestellen in de komende drie jaar kan aanschaffen.

Dit zou ervoor moeten zorgen dat vluchten tussen Rusland en Egypte weer hersteld worden. “De joint-venture zal de toeristische sector, met ruim 1,5 miljoen Russen per jaar, vanaf mei weer op gang laten komen,” vertelt iemand met kennis van de deal. De deal zou bijna 2 miljard dollar waard zijn.

De Russen zijn nog wat voorzichtiger met het melden van de deal. “We hebben een intentieverklaring ondertekend, nog geen contract.”

In oktober crashte een A321 van het Russische MetroJet in de Sinaï woestijn. Daarbij kwamen alle inzittenden om het leven. Door de crash, waarvan het onderzoek naar de oorzaak nog niet is afgerond, werden alle vluchten tussen Egypte en Rusland gestopt.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button