fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Rusland onderhandelt met Egyptair over 40 Superjets

Rusland is met Egyptair in gesprek over de koop van veertig SSJ-100’s. Dit meldde het Russische tv-station Rossiya 24 woensdag.

De Russische minister van handel noemt de onderhandelingen ambitieus, maar heeft er vertrouwen in dat het gaat lukken om tot overeenstemming te komen. “Er is goede wil en er ligt een duidelijk schema”, stelt Denis Manturov. De Superjets kunnen maximaal 95 passagiers vervoeren.

De Russische United Aircraft Corporation, het staatsbedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling en verkoop van de Superjet, wilde Egyptair in eerste instantie twaalf toestellen verkopen, met een optie voor nog twaalf. Ook zou de verkoop van vijftien E-170’s voorgesteld zijn.

Leisure Airlines
Egypte hoopt de relatie met Rusland te herstellen door de koop van tien Superjets voor Leisure Airlines, een private maatschappij die zich vooral richt op de toeristische sector. Voor die sector zijn Russische toeristen van groot belang. Sinds de aanslag op de Airbus A321 van Metrojet, eind oktober, zijn er vrijwel geen vluchten meer tussen Egypte en Rusland.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button