fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerpen

CEO Daallo Airlines: terrorist wilde vlucht Turkish Airlines opblazen

De bomexplosie aan boord van de A321 van Daallo Airlines, vorige week dinsdag, was het werk van een zelfmoordterrorist. Dit stelt de CEO van de maatschappij. Volgens hem had de terrorist, die zelf als enige om het leven kwam, het gemunt op een vlucht van Turkish Airlines. Dit schrijft Reuters.

De terrorist, wiens achtergrond onbekend is, blies zich dinsdag op vlak nadat de A321 vertrokken was vanaf de luchthaven van Mogadishu. Het toestel keerde terug met een gat in de romp. Door dat gat was de terrorist zelf naar buiten gevallen, inwoners van een dorpje in de buurt van de luchthaven zagen een verbrand lichaam uit de Airbus vallen.

Volgens Mohammed Yassin, CEO van Daallo, zou de terrorist op de passagierslijst van een vlucht van Turkish Airlines gestaan hebben. Die vlucht werd afgelast, volgens de maatschappij vanwege slecht weer. Daallo zou de passagiers naar Djibouti brengen, waarbij de terrorist zich opblies.

Aanslag
Yassin speculeerde er eerder al op dat de vlucht vanuit Istanbul werd afgelast omdat de Turkse geheime dienst getipt was over de mogelijke bomaanslag. Volgens Reuters heeft de Amerikaanse regering aanwijzingen dat de terreurgroep Al Shabaab achter de aanslag zit, maar de daad is nog niet opgeëist.

Na de aanslag zijn twee luchthavenmedewerkers aangehouden. Zij zouden de bom, verstopt in een laptop, hebben meegegeven aan de terrorist. Op youtube staan beelden van de vermoedelijke overdracht

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button