fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenVliegvelden

Norwegian opent basis op Rome Fiumicino

Norwegian opent de eerste basis in Italië. Op Rome Fiumicino komen vanaf eind maart twee toestellen te staan, melden diverse media.

In een verklaring laat de maatschappij dinsdagmiddag weten dat vanaf de basis vluchten naar Oslo, Bergen, Stockholm, Gothenburg, Helsinki, London Gatwick en Kopenhagen zullen vertrekken. De komst van de basis creëert zestig banen voor piloten, cabinepersoneel en grondpersoneel op de luchthaven.

“We zijn heel blij om onze eerste Italiaanse basis op Rome Fiumicino te openen. Deze luchthaven speelt een voor ons een grote strategische rol. Via Rome komen reizigers uit Noord-Europa het makkelijkste in Italië”, aldus Norwegian-CEO Bjorn Kjos. Om de opening van de vijftiende basis te vieren doet Norwegian in de zomer een hoop stoelen in de aanbieding. Noorse media spreken over 500.000 stoelen, een Spaanse website houdt het op 420.000.

In Italië is de Noorse low-cost carrier op dit moment te vinden op zeven luchthavens: Rome, Catania, Milaan Malpensa, Olbia, Palermo, Pisa, en Venetië.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button