fbpx
NieuwsOnderwerpen

Rusland werkt aan supersonisch transportvliegtuig

Russische vliegtuigbouwers werken aan een groot supersonisch vrachtvliegtuig, dat in korte tijd veel tanks moet kunnen vervoeren. Volgens het Russische persbureau Sputnik moet nog dit jaar een prototype van de PAK-TA vliegen.

Het toestel moet 2000 kilometer per uur halen en tweehonderd ton vracht kunnen vervoeren over een afstand van zeven duizend kilometer. Het toestel krijgt als werknaam de PAK-TA, wat staat voor
Perspective Airborne Complex of Transport Aviation.

In 2024 moeten er tachtig toestellen gebouwd zijn, waarmee in korte tijd vierhonderd tanks vervoerd kunnen worden. Volgens Viktor Livanov, CEO van Ilyushin Aviation Complex, kan het project in 2030 klaar zijn.

Vervanger
De nieuwe toestellen moeten de An-22 en An-124 vervangen, die qua ladingcapaciteit niet in de buurt van de 200 ton komen. De An-22 kan zestig ton meenemen, de 124 kan het dubbele aantal aan. De Antonov 225 heeft ooit 253 ton vervoerd, maar dat toestel heeft een maximaal vliegbereik van 4.000 kilometer als het vol beladen is.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button