fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsOnderwerpen

Alaska Airlines kijkt naar zestig E175’s

Alaska Airlines is bezig met het plannen van een aankoop van 30 Embraer E175’s met een optie voor nog 30 toestellen. Dit heeft een bron binnen het bedrijf gemeld aan The Wall Street Journal.

Brandon Pedersen, Chief Financial Officer van Alaska Airlines, gaf eind januari al aan dat de maatschappij kijkt naar mogelijkheden om vijftien Bombardier Q400’s van dochtermaatschappij Horizon Air te vervangen als de lease afloopt in 2018.

Deze zouden volgens de CFO in 2017 vervangen moeten worden door dertig vliegtuigen met een capaciteit van 76 stoelen. Hij voegde er wel aan toe dat een goedkeuring voor de vliegtuigen zou afhangen van de vakbonden van de piloten en van de crew vanwege wijzigingen in hun CAO.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button