IncidentenNieuwsOnderwerp

Gol staakt vluchten naar Caracas

De Braziliaanse luchtvaartmaatschappij Gol stopt vluchten naar Caracas, de hoofdstad van Venezuela, totdat een geschil over de overdracht van geld uit het land is opgelost. Dit meldt persbureau Reuters.

Het geld wordt vastgehouden door strenge regels op de valuta van het land. De overheid eist dat de vliegtickets worden verkocht in de lokale valuta, maar maakt het moeilijk voor de vliegtuigmaatschappijen om de lokale inkomsten om te zetten naar dollars. Dit heeft ertoe geleid dat meerdere luchtvaartmaatschappijen de vluchten naar Caracas staken.

Vliegtuigmaatschappijen hebben in totaal $3,9 miljard dollar (zo’n €3,4 miljard euro) staan in Venezuela, volgens de International Air Transport Association (IATA).

In een verklaring zegt de Gol dat al gekochte vliegtickets worden omgeboekt op andere vliegmaatschappijen. Het bedrijf gaf geen schatting over hoe lang de onderhandelingen met de regering zullen duren.

Tags

Michael Stoelinga

Senior editor. Michael studeert journalistiek in Ede en kan dankzij zijn werk als redacteur bij Up in the Sky hetgeen hij leert, meteen in praktijk brengen. In zijn vrije tijd sport hij graag en hij houdt van reizen. Met name heeft hij een voorliefde voor Noord-Europese landen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button