fbpx
IncidentenNieuwsOnderwerpen

Gol staakt vluchten naar Caracas

De Braziliaanse luchtvaartmaatschappij Gol stopt vluchten naar Caracas, de hoofdstad van Venezuela, totdat een geschil over de overdracht van geld uit het land is opgelost. Dit meldt persbureau Reuters.

Het geld wordt vastgehouden door strenge regels op de valuta van het land. De overheid eist dat de vliegtickets worden verkocht in de lokale valuta, maar maakt het moeilijk voor de vliegtuigmaatschappijen om de lokale inkomsten om te zetten naar dollars. Dit heeft ertoe geleid dat meerdere luchtvaartmaatschappijen de vluchten naar Caracas staken.

Vliegtuigmaatschappijen hebben in totaal $3,9 miljard dollar (zo’n €3,4 miljard euro) staan in Venezuela, volgens de International Air Transport Association (IATA).

In een verklaring zegt de Gol dat al gekochte vliegtickets worden omgeboekt op andere vliegmaatschappijen. Het bedrijf gaf geen schatting over hoe lang de onderhandelingen met de regering zullen duren.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Michael Stoelinga

Redacteur. Michael heeft een bachelor in de journalistiek en is na zijn studie bij Up blijven 'hangen'. In zijn vrije tijd sport hij graag en hij houdt van reizen. Met name heeft hij een voorliefde voor Noord-Europese landen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button