fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsOnderwerpen

Nieuwe 777 voor Turkish Airlines brengt bezoek aan Groningen Airport Eelde

Eén van de drie ‘nieuwe’ Boeing 777-300ER’s van Turkish Airlines heeft vanmiddag een bliksembezoek aan Groningen Airport Eelde gebracht. Het toestel voerde een nadering uit als onderdeel van de acceptatievlucht.

De triple seven is door Turkish Airlines overgenomen van Kenya Airways. Het toestel werd de afgelopen weken onderhouden op Schiphol, net als twee andere 777’s die van Kenya naar Turkish gaan.

De Turkse flagcarrier gaat de triple sevens inzetten van Istanbul naar Mumbai en Delhi. Kenya moest van de toestellen af omdat ze te groot en te duur waren. In plaats van de 777 vliegt de maatschappij nu met de kleinere 787. Vorige week verkocht Kenya al twee B777-200ER’s aan een Amerikaanse chartermaatschappij.

De 777, die nog in de kleuren van Kenya Airways vliegt, steeg rond 12.20 uur op vanaf Schiphol en maakte enkele testrondjes boven de Noordzee. Daarna werd koers gezet naar Eelde, waar een touch and go werd uitgevoerd. Iets voor 15.00 uur landde het toestel weer op Schiphol.

Kenya_Turkish-777_Eelde

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button