fbpx
BestellingenOnderwerpenVliegtuigen

Saab boekt recordaantal orders in 2015

Saab heeft 2015 goed afgesloten. CEO Håkan Buskhe maakte dit woensdag bekend bij de presentatie van de jaarcijfers van het bedrijf in Stockholm. De Zweedse vliegtuigbouwer boekte in 2015 een record aantal orders en verwacht een sterke verkooppositie voor de toekomst. Dit komt door onder andere de deals die Saab sloot met Brazilië en de Verenigd Arabische Emiraten (VAE).

Saab heeft op dit moment 53 Braziliaanse engineers werken in haar fabriek in Linköping en april komen daar nog eens 25 engineers bij. Het Zweedse bedrijf heeft voor de periode van 2019 tot en met 2024 een levering aan Brazilië gepland van 28 single-seater gevechtsvliegtuigen en acht two-seater gevechtsvliegtuigen.

“Na 21 jaar hebben we in het derde kwartaal de bestelling van Brazilië gekregen”, aldus Buskhe. “De grote uitdaging is simpelweg de verandering in technologie en het bouwen van de two-seater. Het ziet er veelbelovend uit. We hebben alle mijlpalen gehaald en we hebben alle betalingen ontvangen.”

VAE deal
Saab sloot in november vorig jaar een deal met de VAE over een inspectie systeem wat leidt tot de levering van een door Saab aangepaste versie van de Bombardier Global 6000’s. Ook gaat het bedrijf zich bezig houden van grond- en luchtinspectie taken. De deal is volgens Flightglobal zo’n 1,27 miljard dollar waard.

Volgens Buskhe dankt Saab zijn goede jaar aan een beslissing die het bedrijf nam in 2010. De vliegtuigbouwer besloot toen meer geld te steken in onderzoek en ontwikkeling en om meer aanwezig te zijn op de internationale markt. Buskhe kijkt positief naar de toekomst: “We have just warmed up.”

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button