fbpx
NieuwsOpmerkelijk

Airbus: handbagage opbergen in je stoel

Airbus heeft weer eens een patent ingediend. Dit keer om handbagage van passagiers onder de stoelen op te slaan. Het gebruiken van deze ruimte is volgens Airbus economisch gezien goed omdat alle beschikbare ruimte efficiënt en optimaal gebruikt wordt.

Om handbagage op te bergen, zal een passagier het zitkussen van de stoel op moeten tillen. Vervolgens kan kleine handbagage in de stoel geplaatst worden. Grotere handbagage daarentegen zal nog steeds in de bagagerekken boven de stoelen opgeslagen moeten worden.

Volgens de Franse vliegtuigbouwer zal het economisch gezien dus goed zijn, maar voor de passagiers zal het minder fijn zijn. Doordat de ruimte onder de stoel wordt opgevuld, zal er minder beenruimte zijn.

De  vliegtuigbouwer komt vaker met vreemde en futuristische ideeën, zo diende het laatst patenten voor losse cabines en efficiëntere cabine-indelingen in.

©Patentscope
©Patentscope

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Quint Koops

Redacteur. Quint is al vele jaren zeer geïnteresseerd in de luchtvaart. Sinds een aantal jaar doet hij in zijn vrije tijd onder andere aan zweefvliegen. Op het moment studeert Quint Aviation Studies aan de Hogeschool van Amsterdam.

Gerelateerde artikelen

Back to top button