fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsOnderwerpen

Finnair, Virgin Australia en Norwegian zien omzet stijgen

Finnair, Norwegian en Virgin Australia hebben hun omzet in 2015 zien stijgen. Dit maakten alle drie de maatschappijen bekend bij de presentatie van hun jaarcijfers.

Finnair heeft de hoogste omzet: 89,7 miljoen euro, netto. Het jaar daarvoor leed het bedrijf een verlies van 82,5 miljoen euro. De winst is vooral te danken aan de lagere olieprijzen. Het bedrijf verwacht dat de omzet in 2016 verder zal groeien als gevolg van de dalende olieprijzen en het stijgen van personen- en vrachtverkeer.

Virgin Australia volgt met een winst 62,5 miljoen Australische dollar (39,15 miljoen euro) voor de periode juli – december. Het jaar daarvoor was er sprake van 47,8 miljoen Australische dollar verlies (29,94 miljoen euro). Ook Virgin profiteerde van de lagere olieprijzen, maar veel van deze besparingen werden teniet gedaan door de zwakkere Australische dollar.

Norwegian boekte een winst van 246,2 miljoen Noorse Kronen (25,34 miljoen euro). In 2014 had het bedrijf een verlies van 1,07 miljard Noorse Kronen (1,1 miljard euro). Norwegian had last van de afwaardering van de Noorse Kroon ten opzichte van de Amerikaanse dollar, maar profiteerde ook van de lagere olieprijzen. Het bedrijf verwacht dat de omzet in 2016 verder zal stijgen vanwege gunstige brandstofkosten en een groeiende vraag naar betaalbare vliegtickets.

Michael Stoelinga

Redacteur. Michael heeft een bachelor in de journalistiek en is na zijn studie bij Up blijven 'hangen'. In zijn vrije tijd sport hij graag en hij houdt van reizen. Met name heeft hij een voorliefde voor Noord-Europese landen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button