fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsOnderwerpen

Rusland onderzoekt privatisering Aeroflot

De Russische regering onderzoekt of Aeroflot volgend jaar geprivatiseerd kan worden. Dit meldt CH-Aviation. Moskou wil met de privatisering van een aantal staatsbedrijven ruim 11 miljard euro ophalen omdat de Russische economie slecht draait.

De olieprijzen staan op een laag peil en ook de mineraalprijs loopt terug. Daarbij heeft Rusland internationale handelssancties opgelegd gekregen. De Russische president Poetin had vorige week een bijeenkomst met hoge ambtenaren om een lijst te maken van bedrijven die verkocht kunnen worden.

Volgens CH-Aviation staat ook flagcarrier Aeroflot op die lijst. De Russische staat heeft een belang van 51,7 procent in de maatschappij. Ook een waterbedrijf, telefoonmaatschappij en het spoorbedrijf staan op de lijst. Het privatiseringsplan speelt volgens het Kremlin een belangrijke rol in het weer gezond maken van de Russische economie.

Aeroflot draaide in 2014 een verlies van 395 miljoen dollar. Cijfers over 2015 zijn nog niet bekend.

 

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button