fbpx
BestellingenNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Boeing levert 47 toestellen af in januari

Boeing heeft in januari 47 toestellen afgeleverd aan 28 klanten. Daarnaast werden 63 vliegtuigen besteld. Dit meldt ATW Online.

De afgeleverde toestellen gingen naar 23 maatschappijen en vijf leasemaatschappijen. Ryanair nam met zes 737-800’s de meeste toestellen af. Verder werden aan onder meer Xiamen Airlines, leasemaatschappij Air Lease Corporation, Southwest, Saudia, Turkish en Lion Air nog toestellen afgeleverd. De meeste vliegtuigen waren 737-800’s.

Orders
De grootste orders kwamen van United Airlines en Gulf Air. United betaalt 3,22 miljard dollar voor veertig 737-700’s. Over deze order is lang gespeculeerd. Gulf Air wijzigde een order voor zestien 787-8’s; de maatschappij kiest voor de grotere 787-9.

Air China (zes 777-300ER’s) en leasemaatschappij ALC completeren de toevoegingen aan het orderboek, die in catalogusprijzen 9,7 miljard dollar waard zijn. Maatschappijen krijgen bij grote bestellingen, zoals die van United, vaak korting op de prijs.

Vergelijking
Een korte vergelijking met Airbus verliest Boeing direct. Qua geboekte orders zit Airbus op het dubbele aantal. Dat komt met name door de 118 toestellen die Iran bestelde.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button