fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsOnderwerpen

Delta betaalt personeel hoge bonussen door recordwinst

Het personeel van Delta Airlines profiteert van de recordwinst die de maatschappij in 2015 boekte. De werknemers krijgen allemaal een deel van de 1,5 miljard dollar die uitgekeerd wordt. Volgens de maatschappij betekent dit voor sommige medewerkers een bonus van meer dan twintig procent van hun jaarsalaris.

CEO Richard Anderson en president Ed Bastian benadrukken in een bericht aan de medewerkers dat zij allemaal het verschil maken. “Jullie maken Delta anders dan de concurrentie. Onze persoonsgerichte aanpak is een voordeel wat geen concurrent ons nadoet.”

Om de recordwinst te vieren staat op het hoofdkantoor van de maatschappij een anderhalf meter hoge postkaart. Op die kaart staan de namen van alle medewerkers van de maatschappij, tachtigduizend in totaal.

In de afgelopen vijf jaar heeft Delta 4,1 miljard dollar aan de medewerkers uitbetaald, als onderdeel van het ‘shared rewards program’. Daarnaast worden er ook maandelijks bonussen uitgekeerd als er een gesteld doel wordt bereikt.

Delta boekte in 2015 een winst van 5,9 miljard dollar, een stijging van ruim 1,5 miljard dollar. Voor 2016 verwacht CEO Anderson 3 miljard dollar winst, onder andere als de olieprijs laag blijft.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button