AirlinesNieuwsOnderwerp

FAA wil DHL boetes geven

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA wil pakketvervoerder DHL Express zeven boetes van in totaal 455.000 dollar, ongeveer 400.000 euro, geven. Volgens de organisatie heeft DHL de regels met betrekking tot het vervoeren van gevaarlijke stoffen overtreden. De overtredingen werden tussen december 2013 en september 2014 gepleegd. Dit heeft de FAA bekend gemaakt in een persbericht.

Volgens de FAA waren pakketten niet goed verpakt en hadden de werknemers van DHL niet de juist training om met gevaarlijke stoffen om te gaan. De fouten kwamen tijdens inspecties aan het licht. Voor elke overtreding geldt een boete van 65.000 dollar, ongeveer 58.000 euro.

Bij vijf van de zeven overtredingen was er geen bewijs van gevaarlijke goederen bij het pakket aanwezig. Bij een andere vergrijp waren twee dozen met lithium batterijen verkeerd gelabeld en bij de laatste overtreding was de doos verkeerd genaamd en waren de oriëntatiepijlen gedeeltelijk afgeschermd.

DHL Express wil met de FAA gaan praten over de vergrijpen.

Tags

Quint Koops

Redacteur. Quint is al vele jaren zeer geïnteresseerd in de luchtvaart. Sinds een aantal jaar doet hij in zijn vrije tijd onder andere aan zweefvliegen. Op het moment studeert Quint Aviation Studies aan de Hogeschool van Amsterdam.

Gerelateerde artikelen

Back to top button