fbpx
MilitairOnderwerpenVliegtuigen

Boeing overweegt om in F/A-18E/F te investeren

Boeing overweegt om “significante” bedragen te investeren in de productie van de F/A-18E/F jachtbommenwerper. Dit meldt Reuters

Boeing wacht al lange tijd op toestemming van de Amerikaanse overheid om 28 F/A-18E/F’s te verkopen aan Koeweit. Zonder die order is er mogelijk niet genoeg vraag om de productielijn in Saint Louis, Missouri in stand te houden.

Toch overweegt Boeing om er op te gokken dat de deal met Koeweit doorgaat en alvast voldoende geld te investeren om de productie op niveau te houden. Het luchtvaartbedrijf hoopt ook op aanvullende orders van de Amerikaanse marine.

“We krijgen veel signalen uit de markt dat er nog genoeg vraag is om tot ver in het volgende decennium F/A-18’s te kunnen bouwen”, zei Dan Gillian, hoofd ontwikkeling van de jachtbommenwerper.

Mocht het Boeing niet lukken om de F/A-18E/F’s aan Koeweit en andere partijen te slijten, dan komt de productie van het toestel in 2018 tot stilstand. Eventuele investeringen zijn dan weggegooid geld.

De F/A-18E/F is een doorontwikkeling van de F/A-18. Het toestel is groter, langer en kan meer brandstof en wapens meenemen. Net als zijn voorganger wordt de F/A-18E/F vooral ingezet als onderscheppingsjager, verkenner en luchtverdedigingsjager.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button